© Philippe Desmet

Acht hectare nieuw bosgebied

Kontich krijgt er 8 hectare nieuw natuurgebied bij. De Vzw Natuurpuntbeheer kocht twee gebieden aan, die door Natuurpunt bebost zullen worden. De eerste aanplantactie start in het najaar.

Philippe Desmet

Natuurpunt Oude Spoorweg kondigt aan dat er twee nieuwe bosgebieden bijkomen in Kontich. Een eerste gebied is 3 ha groot en ligt tegen de grens van Edegem aan. Het andere gebied is 5 ha groot en bevindt zich tussen de Pauwhoeve en het industriegebied Blauwe Steen. “In samenspraak met de Heemkundige kring zochten we passende namen,” zegt Wim Annaert, namens Natuurpunt Oude Spoorwegberm. “Het gebied tegen Edegem wordt het Pluysegembos, terwijl dit tussen Waarloos en Kontich-Kazerne Schapenhagen zal heten, naar het vroegere Hof Schapenhagen.”

Natuurpunt gaat de beide natuurgebieden bebossen. “We zullen ongeveer 6.000 bomen en struiken aanplanten, samen met vrijwilligers en jeugdbewegingen, zoals we dat ook in het Langbos hebben gedaan.” Om de aankoop, de inrichting en de bebossing van de nieuwe gebieden te financieren, wil Natuurpunt enkele honderdduizenden euro’s inzamelen via crowdfunding. Daarom start Natuurpunt Oude Spoorweg de actie BOS JE MEE?

http://www.natuurpuntoudespoorweg.be

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio