© BELGA

Vlaams Belang lanceert campagne ‘Islamterreur: ondergaan of terugslaan’

“We zullen niet langer deze islamterreur ondergaan, maar eindelijk terugslaan.” Zo sloot Vlaams Belangvoorzitter Tom Van Grieken zaterdag op een meeting voor een duizend militanten in Antwerpen af, waar hij de nieuwe campagne van de partij lanceerde. Vlaams Belang trekt daarvoor alle registers open met campagnewagens, een huis-aan-huisblad op 2,5 miljoen exemplaren, affiches en folders. “Als er zoiets bestaat als inburgering, dan moet er ook iets als uitburgering komen”, vond hij.

De focus van de campagne ligt op drie thema’s: de de-islamisering van de samenleving, meer middelen voor politie en justitie, en een weerbare samenleving. Vlaams Belang wil de voedingsbodem van de islamisering droogleggen door de buitenlandse financiering van de islam een halt toe te roepen, een permanent toezicht op de moskeeën, de erkenning van de islam intrekken. Wie niet wil integreren, moet vertrekken. Daarvoor lanceerde Van Grieken de “uitburgering”: “Met veel plezier zullen we uitburgeringstrajecten uitstippelen voor zij die daarvoor in aanmerking komen.” En hij verzekerde dat er genoeg zullen zijn voor iedereen.

De aanslagen hadden volgens Vlaams Belang kunnen vermeden worden met een kordaat justitieapparaat en immigratiebeleid en met een goed uitgeruste inlichtingendienst. "Als deze regering 1 miljard kan vinden voor het opvangen van asielzoekers, dan moet ze toch ook de centen kunnen vinden om onze ordediensten en militairen hun werk te laten doen met modern materiaal", vond hij.

Weerbaar burgerschap

Tenslotte pleit de partij voor weerbaar burgerschap, met een bindende loyauteitsverklaring voor nieuwkomers, het afnemen van de Belgische nationaliteit en uitwijzing voor veroordeelden, een centraal meldpunt voor islamextremisme, gekoppeld aan een meldingsplicht van islamradicalisering voor ambtenaren.

Filip Dewinter wees er in zijn tussenkomst op dat de Koran de bron is voor veel ellende. Wat de 13 terroristen van Parijs, Zaventem en Brussel bindt, is dit boek, zei hij terwijl hij een exemplaar van de Koran omhoog hield. "Wie wou weten wat Hitler van plan was met de Joden moest er 'Mein Kampf' maar op nalezen. Wie wil weten wat de islam van plan is met Europa moet de Koran lezen. (...) We moeten de Koran vooral niet verbieden, verbranden of verscheuren: we moeten de koran lezen, begrijpen en doorgronden en we moeten de islam ontmaskeren en terugdringen." Barbara Pas haalde uit naar "Jambon, Francken en het clubje van politiek-correcte machthebbers". Die zijn voor haar verantwoordelijk voor de "opmars van de islam in onze samenleving, de laffe en lakse aanpak van moslimextremisme, het open grenzenbeleid, het falend justitiebeleid, en de zware besparingen bij de politie- en veiligheidsdiensten".

Ze hekelde ook het feit dat Vlaams Belang uit de parlementaire onderzoekscommissie geweerd wordt "juist omdat niet alle vragen gesteld mogen worden". Ze wees er ook op dat de aanslagen perfect voorspelbaar waren: "We hebben het ook altijd voorspeld en hebben helaas gelijk gekregen".

Immigratiestop

Anke Van dermeesch eiste een immigratiestop voor vreemdelingen in Antwerpen en zeker een inschrijvingsstop voor islamitische immigranten. Ze herinnerde aan de woorden van burgemeester Bart De Wever van een jaar geleden dat Antwerpen geen vreemdelingen zou opnemen. Maar onlangs wist de N-VA-schepen van Sociale Zaken te melden dat Antwerpen op korte termijn meer dan 5.000 erkende vluchtelingen dient op te vangen, wat de belastingbetaler 43 miljoen euro per jaar zal kosten, zei ze.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER