Sasha Yengoyan wint van Pool Artem Karpets op Gents Boksgala

Print

Sasha Yengoyan heeft vrijdagnacht de hoofdkamp van het zeventiende Gents Boksgala in de Topsporthal Vlaanderen gewonnen. Hij haalde het bij de superwelters (over acht ronden) na technisch knock-out van de Pool Artem Karpets. Die begon niet meer aan de vijfde ronde.

De 31-jarige Yengoyan, donderdag nog vader geworden van een zoon, begon vurig aan de partij. Zo vinnig zelfs dat de Pool na amper twintig seconden even tegen het canvas ging. Karpets werd onmiddellijk in de defensie gedrukt en probeerde er op de counter uit te komen. Yengoyan van zijn kant zocht zijn moment uit om aan te vallen. Karpets, geblesseerd aan het linkeroog, ging na 2 minuten en 10 seconden opnieuw tegen de grond en werd voor een tweede keer geteld. Hij vond het dan welletjes en begon niet meer aan de vijfde ronde waardoor Yengoyan zijn 37e partij won, waarvan 25 met KO.

In de kamp tussen Marc De Bonte en Timour Nikarkhoev, bij de lichtzwaargewichten over acht ronden, werd er in de openingsronde eerder wat terughoudend gebokst. De Waalse kampioen Nikarkhoev nam in de daaropvolgende ronde de bovenhand. In de derde ronde werd De Bonte in de hoek gedrongen en moest hij enkele mokerslagen van Nikarkhoev ondergaan. De Bonte kon zich uit zijn benarde situatie werken tot hij in de slotminuut van de derde ronde opnieuw moest incasseren. Hij veranderde in de vierde ronde enkele keren van garde en kwam nadrukkelijker in de kamp. Tot hij op vijftien seconden voor het einde van de vijfde ronde een slag op de lever kreeg en neerzeeg. Meteen werd de man uit Kasterlee geteld en won Nikarkhoev de kamp met KO. Zijn negende zege waarvan acht door KO.

Meer sportnieuws