© Jan Vorsselmans

© Jan Vorsselmans

© Jan Vorsselmans

© Jan Vorsselmans

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Fietsen naar forten, kastelen en beekvalleien in Landschapspark Zuidrand

Open ruimte in een streek met oprukkende verstedelijking is belangrijk. Om daarvan ten volle te kunnen genieten ontwikkelde het Landschapspark Zuidrand een recreatieve fietsroute, met start en aankomst aan het station van Kontich.

Jan Vorsselmans

Een vijftiental geïnteresseerden trotseerde gisteren het gure weer ter gelegenheid van de officiële voorstelling van deze fietsroute. In deze regio tref je heel wat forten, kasteeldomeinen en beekvalleien aan. “Het zijn meteen de grote troeven die de streek voortaan voluit gaat uitspelen”, meldden gedeputeerde voor Natuur en Leefmilieu Rik Röttger en burgemeester Bart Seldeslachts van Kontich.

De route ‘Fietsen in de Zuidrand’ zoekt de mooiste groene en agrarische plekjes op in de gemeenten Kontich, Hove, Boechout, Edegem en Aartselaar, de stad Mortsel en het district Wilrijk. De totale afstand bedraagt 61,5 kilometer, maar je kunt ook twee lussen van respectievelijk 27,5 en 40,5 kilometer rijden. Het traject is zo goed als volledig uitgezet op het bekende knooppuntennetwerk. Kleine afwijkingen worden extra verduidelijkt op de bijhorende flyer die je gratis kunt krijgen bij de diverse gemeentebesturen of kunt downloaden.

Info: www.provincieantwerpen.be, trefwoord: zuidrand

Lees het hele verhaal zaterdag in Gazet van Antwerpen – editie Zuid

Vastgoed

Jobs in de regio