© pkk

Minnares in afpersingszaak nog niet vrij

In de zaak van de afpersing van een restauranthouder uit Meerhout blijft een minnares uit Geel door beroep van het parket in de cel. De twee uitbaters van brasserie Agnus zijn op borgtocht vrijgelaten.

Ivo Meulemans

Eind februari vielen speurders van de federale gerechtelijke politie in Turnhout binnen in brasserie Agnus aan de Doornboom in Kasterlee. Ivan M. (38) zou samen met zijn werkneemster, W.V. (41) uit Geel, een rijke restauranthouder in Meerhout hebben afgeperst.

Het slachtoffer werd op 16 februari naar de woning van de vrouw in Geel gelokt. Vervolgens werd hij door drie gemaskerde en gewapende mannen overvallen. De man werd geslagen en gekneveld en vele tienduizenden euro’s lichter gemaakt.

De raadkamer besliste vrijdag W.V. onder voorwaarden vrij te laten. Ze mocht geen contact meer hebben met het slachtoffer en de medeverdachten. Het Openbaar Ministerie tekende evenwel meteen beroep aan.

Tijdens de inval in de brasserie ontdekte de politie materiaal om een plantage voor duizend planten in te richten.

De raadkamer besliste om eigenaar Ivan M. en zijn broer N.M. (34), de kok van het restaurant, op borgtocht vrij te laten. Ze moeten elk 3500 euro neerleggen om de gevangen van Turnhout te mogen verlaten. Het parket besliste niet in beroep te gaan tegen deze beslissing.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio