Roekeloze chauffeur moet in behandeling voor drugsprobleem

De strafrechter in Turnhout heeft vrijdag Sven N. (27) uit Hasselt veroordeeld tot vijftien maanden gevangenisstraf, waarvan vijf maanden voorwaardelijk, en 6000 euro boete. De man maakte zich schuldig aan drugsfeiten en weerspannigheid.

ima

De beklaagde was op 27 februari ingerekend in Oud-Turnhout. Op zijn VW Golf waren gestolen nummerplaten bevestigd. In de auto vond de politie ook nog verdovende middelen en een vleesmes. Het ging om 2,3 gram speed en 230 milliliter vloeibare XTC.

Bij zijn arrestatie was de man was onder invloed van drugs. Twee dagen eerder had de politie het voertuig al eens achtervolgd. Het kwam toen tot een aanrijding in Baarle-Hertog. Sven N. werd al zes keer veroordeeld door de correctionele rechtbank.

De rechter verklaarde zijn VW Golf, de drugs en het mes verbeurd. Voor zijn drugsproblemen moet Sven N. zich residentieel laten behandelen in een afkickcentrum.

Hij moet verder een vast adres nemen, zich onthouden van drugs en drugsgebruik en mag geen contact meer hebben met het drugsmilieu.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners