Zware rellen na afloop Antwerp - Eupen: 12 agenten gewond, 5 relschoppers nacht in cel

Het einde van de wedstrijd Antwerp-Eupen is in mineur verlopen. Gefrustreerde supporters hebben een politiecombi in brand gestoken, een bushok vernield en de aanwezige politieploegen uitgedaagd. Twaalf agenten raakten gewond. Er werden vijf relschoppers opgepakt, die werden zondag weer vrijgelaten.

JoRo

Er hing vlak na affluiten van het gelijkspel al spanning in de lucht toen enkele honderden Antwerp-aanhangers naar het vak van Eupen stormden, uit op een gevecht. De talrijke stewards beletten deze uitval en het waterkanon van de politie greep in, zodat de dreiging werd afgewend.

Bij het leeglopen van het stadion werd het erger. In de omgeving van de Ter Rivierenlaan werden combi’s aangevallen. Eén politiecombi werd in brand gestoken en totaal vernield. De brandweer moest blussen. Een bushokje werd ook totaal vernield.

De politie probeerde de vernielzuchtige supporters in te tomen, maar dat draaide uit op een kat-en-muisspel waarbij het waterkanon herhaaldelijk is ingezet.

Twaalf agenten raakten gewond. De politie voerde drie bestuurlijke aanhoudingen en twee gerechtelijke aanhoudingen uit voor het verstoren van de openbare orde en het gebruik van geweld. Die vijf werden zondag weer vrijgelaten. "Er werd uiteindelijk beslist om niemand voor te leiden", zegt Ken Witpas, woordvoerder van de Antwerpse afdeling van het parket van Antwerpen.