Tien jaar cel voor man die zelfmoordpact had met petekind (14) waarmee hij relatie had

Foto: BELGAIMAGE

Tien jaar cel voor man die zelfmoordpact had met petekind (14) waarmee hij relatie had

Print
Merksem -

Het Antwerpse hof van beroep heeft een 49-jarige man uit Merksem zwaarder bestraft, omdat hij een grensoverschrijdende relatie had met zijn petekind van toen 14 jaar. Toen hij haar niet meer mocht zien, had hij haar ontvoerd zodat ze samen uit het leven konden stappen. Zover kwam het gelukkig niet. De man, die in eerste aanleg acht jaar cel had gekregen, werd donderdag veroordeeld tot tien jaar. De straf van zijn 45-jarige vrouw, die geholpen had bij de ontvoering, werd van vijf naar zes jaar opgetrokken.

Het meisje verbleef geregeld bij haar peter door een problematische thuissituatie en er ontwikkelde zich een ongezonde relatie tussen beiden. Zo sliepen ze samen in het tweepersoonsbed, terwijl zijn echtgenote in de woonkamer overnachtte.

Het meisje werd in oktober 2011 in een instelling geplaatst en de beklaagde kreeg een contactverbod. Hij bezorgde haar echter een gsm en ze spraken ook geregeld af, waarbij ze plannen smeedden om samen te vluchten en zich van het leven te beroven.

Suïcidepact

Zijn echtgenote hielp hem door medicatie voor hun suïcidepact te kopen. Ze pakte ook kleren voor haar echtgenoot en het meisje in en stak de bagage in een locker in het station. Daar namen de man en zijn petekind op 12 december 2011 de trein naar Kortrijk. De twee verbleven er nog een week in een kraakpand en slikten dan samen de nodige pillen. Het meisje kwam weer bij bewustzijn en verwittigde de hulpdiensten, waardoor beiden het overleefden.

De beklaagden werden net zoals in eerste aanleg veroordeeld voor ontvoering en vrijgesproken van poging tot moord, omdat ze geen handelingen hadden gesteld die rechtstreeks tot haar dood had kunnen leiden. De man werd in beroep wél bijkomend veroordeeld voor verkrachting.

.

Nu in het nieuws