Academie Muziek en Woord blaast 90 kaarsjes en houdt muzikale optocht doorheen centrum

Print
Rumst / Boom / Puurs - Tijdens de Week van de Academies, die voor 't eerst samenvalt met de Week van de Amateurkunsten, houdt de gemeentelijke academie voor Muziek en Woord haar 90ste verjaardagsfeestje in openlucht.

De academie met vestigingen in Boom, Puurs en Reet telt zo'n 1.000 leerlingen, waarvan ruim 500 in Boom. "Met de 40ste verjaardag van de academie telde deze school, 19 leerkrachten en een 300-tal leerlingen. Nu met de 90ste verjaardag, zijn er zowat 1.000 leerlingen en is het korps uitgegroeid tot 65 leerkrachten", zegt directeur Frans Tielemans, inmiddels ook al 13 jaar in deze functie aan de slag.

Om de 90ste verjaardag in stijl te vieren met als thema 'MATCH', wordt zaterdag 30 april gestart met een muzikale optocht doorheen het centrum. Er wordt stoet gevormd op de Heldenplaats omstreeks 9.30u waarna het via de Kaai, Windstraat, Markt, Hoogstraat, Antwerpsestraat en Hospitaalstraat richting academie gaat. Ze brengen onder meer een lied dat voor deze gelegenheid door Maarten De Splenter is gecomponeerd en van tekst voorzien door Tom Kets, beide leerkrachten aan de academie. Het ‘academielied’ draagt de naam: ‘Binnenin daar klinkt muziek’. Op de speelplaats en in de gebouwen is nadien nog allerlei te beleven met leerlingen en leraren aan het werk.  http://www.academieboom.be

Lees het hele verhaal vrijdag in Gazet van Antwerpen - editie Zuid

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio