© rr

© rr

© rr

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Sluikstorters zijn niet te stoppen

Elke week laat de stad Mechelen het sluikstort aan de glasbollen in de Oude Sint-Gommarusstraat op. Maar dat deert de vervuilers niet, want het sluikstorten gaat onverminderd voort.

Sven Van Haezendonck

Buurtbewoners die het sluikstorten beu zijn, roepen met een slogan burgers die het niet nauw nemen tot de orde. “Twee glasbollen en een kledingcontainer staan hier een beetje verstopt en ’s nachts komen mensen hier helaas allerlei afval dumpen”, zegt gemeenteraadslid Melikan Kucam (N-VA). Hij stelt ook vast dat er steeds meer rommel achterblijft op de braakliggende site Verbeemen. “Langzaam maar zeker kruipen er meer ratten uit de riolering die zich in deze richting verplaatsen. Het zit er ook vol muizen en ander ongedierte en bij iets warmer weer is er geurhinder”, vertelt Kucam.

Hij vraagt om het terrein voorlopig beter af te sluiten, te investeren in een bewakingscamera en betere verlichting. “Misschien is het opportuun om de glasbollen in de toekomst ondergronds te steken”, zegt het raadslid nog. Schepen van Preventie Stefaan Deleus (CD&V) geeft aan dat het probleem reeds langer gekend is bij de stadsdiensten. “Er zijn al heel wat acties ondernomen, en wij plannen er nog”, reageert hij.

Daders identificeren

Een ploeg van de vzw Manus ruimt de rommel elke maandag op. “Vanuit de dienst Preventie en Veiligheid worden gemeenschapswachten meegestuurd om telkens een officiële vaststelling te doen. Wij zullen ook regelmatig een ploeg op pad sturen, met de bedoeling om daders te identificeren”, legt Deleus uit.

Alleen blijkt dat minder evident dan verwacht. “Daders blijken zeer inventief en letten ervoor op dat bewijsmateriaal niet achterblijft in een sluikstort. Tot nog toe hebben wij zo nog maar zeven processen-verbaal kunnen opstellen”, vertelt de schepen. Hij neemt ook de voorstellen van raadslid Kucam mee.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio