© rr

Antwerpse drugssmokkelaar dood teruggevonden bij graafwerken in Spanje

Vijf jaar lang werd er niets meer van hem vernomen, maar nu is de onzekerheid voor zijn familie voorbij: de Antwerpse drugssmokkelaar Jan Van Zantvoort (39) is vermoord teruggevonden in de buurt van het Spaanse Marbella. Zijn lichaam werd ontdekt bij graafwerken. Volgens de Spaanse politie vertoonde het een schotwonde in het hoofd. Maar er blijven nog vele vragen open.

Joris van der Aa

Het lichaam van de vermiste Antwerpenaar werd eerder toevallig ontdekt, in de tuin van een luxueuze villa in Benahavis. De villa was onlangs verkocht en de nieuwe eigenaar wilde het pand afbreken. Bij graafwerken stootten de arbeiders op een lijk, dat al in verregaande staat van ontbinding was.

Enkele weken na de gruwelijke ontdekking kwam de identiteit van het slachtoffer vast te staan. “Het gaat om onze Jan”, zucht Ron Van Zantvoort, de vader van het slachtoffer. Na de plotse verdwijning van zijn zoon deed hij maandenlang zelf onderzoek, maar na zo veel jaren koesterde hij nog weinig hoop dat hij ooit zou weten wat er met zijn zoon was gebeurd.

“Enkele dagen geleden zijn we door de politie op de hoogte gebracht dat Jan was teruggevonden. We wisten dat dit telefoontje ooit zou komen, maar toch is het een verschrikkelijke klap. Vooral voor mijn dochter, die heel erg close was met haar broer, is dit een drama.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio