© Dick Demey

ETHIAS LEAGUE. Roeselare gaat meteen winnen bij Maaseik in finale play-offs

Titelverdediger Roeselare is uitstekend begonnen aan de finale van de play-offs in het mannenvolleybal. De West-Vlamingen gingen woensdag in het eerste finaleduel (best-of-five) met 2-3 winnen op het veld van Maaseik en komen 1-0 voor in de finale. Roeselare heeft zo nog twee zeges nodig om zijn titel te verlengen.

Roeselare was als tweede geëindigd in de play-offs en begon de finale dus met een uitwedstrijd in Limburg. De thuisploeg nam de beste start, won set één met 25-20, maar daarna was het aan de regerende landskampioen om te vieren (23-25). Set drie was opnieuw voor Maaseik (25-20), uiteindelijk sleepte Roeselare na 22-25 setwinst een vijfde en beslissende manche uit de brand. Daarin bleek het net iets sterker (13-15) en zo boekte het een felbevochten en belangrijke 2-3 overwinning in het hol van de leeuw.

Wie drie wedstrijden wint, is landskampioen. Duel twee wordt zondag in Roeselare gespeeld, partij drie is opnieuw in Maaseik (woe 04/05). Daarna volgen eventueel nog duels in Roeselare (vrij 06/05) en Maaseik (zon 08/05).

Roeselare gaat voor een tiende landstitel, de vierde op rij. Recordkampioen Maaseik kan een vijftiende keer kampioen van België worden. Sinds 1995 was de titel altijd voor Maaseik of Roeselare. Maaseik speelde van 1994 tot 2013 twintig keer op rij de finale, maar miste de voorbije twee jaar de boot. In 2014 werd Roeselare kampioen tegen Antwerpen, vorig jaar tegen Asse-Lennik.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Volleybal