© Theo Derkinderen

Olympisch Stadion op het Kiel moet bedevaartsoord worden

Nu FCO Beerschot Wilrijk de promotie binnen haalde, wordt nog steeds jacht gemaakt op de titel. Het zou meteen naast de derde promotie (van eerste provinciale, over bevordering en derde klasse), ook de derde titel op rij zijn.

HF

Om die niet alledaagse sportieve prestatie extra in de verf te zetten, nam bestuurslid en advocaat Walter Damen het initiatief om van Scherpenheuvel naar het Kiel te fietsen, op voorwaarde uiteraard dat die derde titel zondag ook effectief wordt gewonnen.

“Ik nodigde de supporters uit om me te vergezellen tijdens die fietstocht, maar omdat een dergelijk evenement heel wat organisatie vraagt, schakelde ik onze overkoepelende supportersorganisatie “Tene Quod Bene” in,” aldus Walter. “We zijn nu nog volop aan het brainstormen over het hele initiatief. Een mogelijke datum zou 14 mei kunnen zijn. Misschien beperken we het aantal deelnemende fietsers tot 20 en kunnen we tegelijk een voettocht organiseren vanuit Edegem, toch ook een bedevaartsoord. Want dat is het ludieke idee dat er achter schuilt. Ik wil de zaken omdraaien en niet naar Scherpenheuvel fietsen of naar de grot van Edegem stappen, maar omgekeerd, van het Kiel een bedevaartsoord maken, onder het motto “Samen vechten we terug”. Het is toch vooral dat wat we gedaan hebben de voorbije drie seizoenen. Club, bestuur, spelers en supporters hebben vanuit eerste provinciale drie jaar na elkaar succesvol teruggevochten.”

“Zodra onze plannen vaste vorm hebben gekregen, zullen we iedereen wel op de hoogte brengen over hoe praktisch alles zal gregeld worden. Beginnen we met zondag eerst de titel veilig te pakken.”

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio