Abdeslam beschuldigd van moorden met terroristisch karakter

Print
Uitgeleverd aan Frankrijk is Salah Abdeslam woensdag door het Openbaar Ministerie in verband met zijn veronderstelde rol bij de aanslagen van Parijs in beschuldiging gesteld voor moord en medeplichtigheid aan moord met een terroristisch karakter, zo hebben zijn advocaat Franck Berton en het parket bekendgemaakt. De raadsman bevestigde ook dat zijn cliënt in voorhechtenis zit in Fleury-Mérogis, op een dertigtal km van Parijs.

Abdeslam is ook beschuldigd van het bezit en het gebruik van wapens en explosieven, en sequestratie in verband met de gebeurtenissen in de concertzaal Bataclan. De in Brussel geboren Fransman heeft de rechters gezegd dat hij later een verklaring zou afleggen. De rechters van hun kant en Berton kondigden aan dat zij de 26-jarige op 20 mei ten gronde zullen ondervragen.

Volgens BFMTV bevestigde de raadsman dat Abdeslam geïsoleerd zal vastzitten en dat de overbrenging per helikopter "gespierd" is verlopen. Tijdens zijn verhoor heeft hij geen spijt betoond "wat niet wegneemt dat hij dat later niet zal doen".

Berton zei dat zijn cliënt naast hemzelf en de Belgische raadsman Sven Mary, nog een derde advocaat zal hebben. Diens naam is nog niet vrijgegeven.