© Photo News

“AC Milan komt in Chinese handen”

Er zijn al een tijdje geruchten over een verkoop van AC Milan en die wijzen steeds in de richting van China. Volgens verschillende Engelse en Italiaanse media is het nu echter zeker dat AC Milan in Chinese handen komt.

shbo

Jack Ma is de naam van de man die de Rossoneri zou overnemen, volgens verschillende Engelse en Italiaanse media is hij zelfs al gespot in Milaan om de deal te sluiten met Silvio Berlusconi. Een eerste fase van de verkoop zou gaan om een onmiddellijke overname van zeventig procent van de aandelen. Binnen de volgende twaalf maanden komt de club dan helemaal in handen van de eigenaar van internetonderneming Alibaba.

Guangzhou Evergrande FC

Ma is ook de eigenaar van Guangzhou Evergrande, één van de grootste Aziatische voetbalclubs die de Aziatische tegenhanger van de Champions League in 2013 en 2015 op haar naam schreef. Die eerste titel werd behaald onder de Italiaanse trainer Marcello Lippi. Hij behaalde in zijn drie seizoenen in Guangzhou ook drie keer de Chinese landstitel. Door de eventuele overname van Jack Ma wordt Lippi ook meteen getipt als nieuwe trainer bij AC Milan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal