Fictiereeks Tom Lenaerts krijgt ongezien hoge steun van stad Antwerpen en haven

Tom Lenaerts. Foto: Wim Kempenaers

Fictiereeks Tom Lenaerts krijgt ongezien hoge steun van stad Antwerpen en haven

Print

De stad Antwerpen en het Havenbedrijf geven productiehuis Panenka elk 200.000 euro voor Over Water, de nieuwe fictiereeks van Tom Lenaerts op Eén. Nooit eerder gaven stad en haven samen zoveel geld om een serie te steunen.

Over Water is een dramareeks van tien afleveringen met elk één afgerond verhaal. De reeks speelt zich af in Antwerpen, de hoofdlocatie is de haven. Het verhaal gaat over John Beckers, een getalenteerde kok die noodgedwongen een andere job aanneemt in het bedrijf van zijn schoonvader in de haven. Het duurt niet lang voor hij de criminele activiteiten van het bedrijf ontdekt en zelf deel gaat uitmaken van die activiteiten.

Naast de gebruikelijke financiële steun die het Vlaams Audiovisueel Fonds de makers zal toestoppen, kan Over Water ook rekenen op andere grote spaarpotjes. De stad Antwerpen participeert voor 200.000 euro, verspreid over drie jaar. Bovendien zal het Gemeentelijk Havenbedrijf nog eens voor hetzelfde bedrag participeren. Nooit eerder gaven stad en haven samen zoveel geld om een serie te steunen.

De cast van de serie is nog niet bekend. De opnames starten in 2017. De reeks zal uitgezonden worden op zondagavond tijdens de winter van 2018-2019.

MEEST RECENT