De Warande vanaf augustus twee jaar dicht voor renovatie

Print
Turnhout -

Op 1 augustus start in het provinciaal cultuurhuis De Warande in Turnhout de laatste fase van een grootschalige uitbreiding en renovatie. Het gebouw voldeed niet meer aan de wettelijke eisen. Twee jaar lang worden de schouwburg zelf en de toneeltoren onder handen genomen. Het aanbod verhuist onder meer naar zalen in de buurt.

Het afgelopen decennium is er al heel wat veranderd voor het cultuurcentrum. Zo kwam er in 2005 onder meer podiumzaal de Kuub bij en tussen 2010 en 2012 werd de publiekscirculatie aangepast, met een nieuwe hal, café en Expozaal als resultaat.

Op 1 augustus start een laatste fase, de renovatie van de Schouwburg en de toneeltoren. “De Schouwburg werd veertig jaar geleden in gebruik genomen en is sindsdien nooit uitvoerig gerenoveerd. De tijd heeft niet stilgestaan en het gebouw moet aangepast worden aan de huidige wetgeving, comfort- en veiligheidseisen”, klinkt het bij de provincie Antwerpen. “Bovendien is het een grote wens van de Warande om het speelvlak significant uit te breiden. Zo kunnen grote internationale producties gemakkelijker ontvangen worden”.

Meer capaciteit

Achter de schouwburg wordt een nieuw servicegebouw voorzien. Daarmee wordt het speelvlak groter en kan het laden en lossen beter. Ook worden akoestiekproblemen aangepakt. De stoelen en het tapijt worden vervangen, met een andere opstelling, die ook meer capaciteit toelaat.

Tot 1 september 2018 is de zaal gesloten, al worden er alternatieven voorzien. Het totale budget voor de verbouwing bedraagt 14,5 miljoen euro.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio