Van Lindeboom in Zoersel naar Achtzalighedenboom in Lille door mooie Kempense natuur

Print

Aan het infobord van de Kempense Zalighedenroute in Oostmalle Foto: Jan Vorsselmans

Malle / Zoersel - Vanuit het Lindepaviljoen in Zoersel vertrekt een nieuwe toeristische fietsroute: de Kempense Zalighedenroute. Het traject is 53 kilometer lang en doorkruist Zoersel, Malle, Rijkevorsel, Beerse, Vosselaar en Lille.

De route werd vrijdagnamiddag officieel voorgesteld en ingereden. Het traject is uitgezet op het Fietsknooppuntennetwerk Antwerpse Kempen en vervangt de voormalige Achtzalighedenroute.

Vertrekken aan het Lindepaviljoen is ideaal. Aan dat gebouw zijn nu renovatiewerkzaamheden bezig, zodat het pas na de zomer toegankelijk is voor het publiek. Bedoeling is er een ‘Poort tot de Kempen’ van te maken.

Daarna fietsen we als het ware van boom naar boom of bij uitbreiding van bos naar bos. Zo is het vanuit Zoersel heerlijk fietsen naar Oostmalle, Rijkevorsel en Beerse. Daarna gaat het naar de bossen van Vosselaar en Lille, waar we kennismaken met de Achtzalighedenboom. Via Wechelderzande, Oostmalle en Zoersel bereiken we opnieuw onze startplek.

Deze 'zalige' tocht heeft ook literaire allures: Hendrik Conscience verbleef graag in Zoersel, Aster Berkhof bracht zijn jeugd door in Sint-Jozef-Rijkevorsel en Emiel Van Hemeldonck woonde in Vosselaar.

De flyer 'Kempense Zalighedenroute' is gratis verkrijgbaar bij de toeristisch diensten van genoemde zes gemeenten.

Info: www.kempensezaligheden.be

Lees het hele verhaal zaterdag in Gazet van Antwerpen – editie Noord

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio