“Indrukwekkend hoeveel lekkere en gezonde thees er zijn”

Sam bij de producten die ze nu al te koop aanbiedt Foto: Theo Derkinderen

Zeventienjarige Sam verkoopt thee en houdt proeverijen

“Indrukwekkend hoeveel lekkere en gezonde thees er zijn”

Sint-Amands -

Alhoewel ze amper zeventien is en nog naar school gaat, heeft de zeventienjarige Sam Vanderleen al haar eigen bedrijfje. Tasted heet het. Ze verkoopt verscheidene theesoorten en gaat ook teatastings organiseren.

Sam loopt school bij Sjabi in Puurs en volgt er de opleiding Marketing en Ondernemen. “Samen met zes andere leerlingen hebben we in het kader van onze minionderneming een tijdje terug het bedrijfje Tea O’ Clock opgericht. We kaapten er zelfs de eerste prijs mee weg als beste mini”, vertelt de vlot pratende Sam.

Sam vond het leuk om thee te verkopen en is ermee verder gegaan. “Ik ben er eigenlijk van geschrokken hoe goed een product als thee aansloeg. Het is indrukwekkend hoeveel lekkere en gezonde thees er zijn. En sinds vorige week vrijdag is Tasted een feit. Mijn eigen bedrijfje.”

Kwartier trekken

”Thee heeft veel meer te bieden dan de gewone thees die je in de supermarkt kan kopen”, gaat Sam verder. “Een builtje van die thee hangt drie minuten in warm water en klaar is kees. En na een kwartiertje smaakt de thee helemaal bitter. De thee die ik verkoop is Chinese thee. Met amper twee gram kan je één liter thee maken. Om de lekkerste thee te hebben moet je alles wel een kwartiertje laten trekken.”

Sam verkoopt op dit ogenblik al zestien soorten thee. Op 18 en 24 mei houdt Sam een proefavond en kunnen mensen kennismaken met de verschillende soorten thee. En in de toekomst wil de tiener ook gin- en schuimwijntastings organiseren.

Lees het volledige verhaal zaterdag in Gazet van Antwerpen, editie Mechelen

Wie op 18 of 24 mei naar de teatasting wil komen, stuur het beste een mailtje naar tasted@winetradingfactory.be

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio