Schepen Van Peel: “Geen politiek bij benoeming havendirecteur”

Eddy Bruynickx en Marc Van Peel Foto: GHA

Havenschepen Marc Van Peel over zoektocht naar opvolger Eddy Bruyninckx

Schepen Van Peel: “Geen politiek bij benoeming havendirecteur”

Print

“In het belang van de haven zal de aanduiding van een nieuwe algemeen directeur niet het gevolg zijn van een politieke ruil.” Dat benadrukt havenschepen Marc Van Peel.

Het Antwerpse havenbestuur stelde headhuntersbureau Spencer Stuart aan om op zoek te gaan naar een nieuwe algemeen directeur. Daarbij wordt zowel nationaal als internationaal gezocht. Hij of zij is actief in de privé- of publieke sector. De nieuwe directeur moet het gezicht en pleitbezorger van de haven van Antwerpen zijn. De opvolger van Eddy Bruyninckx moet onder meer 20 tot 25 jaar professionele ervaring hebben, waarvan vijf jaar op directieniveau.

“Als ik de voorwaarden bekijk, zoeken we een genie”, zegt Marc Van Peel (CD&V). “De eerste kandidaturen zijn trouwens al binnen.”

Het selectiebureau stelt een lijst van kandidaten op. Die wordt voorgelegd aan een comité, waarin Van Peel, burgemeester Bart De Wever, drie onafhankelijke bestuursleden en huidig algemeen directeur Bruyninckx zitten. In overleg wordt de lijst teruggebracht naar drie à vier kandidaten. Een ander extern bureau zal die mensen op hun beurt ook doornemen.

“We hopen tegen de zomer een kandidaat algemeen directeur te kunnen voorstellen aan het havenbestuur”, zegt Van Peel. “Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling om op basis van partijpolitiek iemand aan te duiden. Daar zullen we in het comité over waken.”