Ook fietsostrade tussen Brusselsesteenweg en Douaneplein

Foto: Mechelen in Beweging

Ook fietsostrade tussen Brusselsesteenweg en Douaneplein

Print
Mechelen - In het voorjaar van 2019 moet de nieuwe ontsluitingsweg achter het station in Mechelen klaar zijn. Op het traject tussen de Brusselsesteenweg en het Douaneplein komt er ook een fietsostrade die onderweg geen auto's kruist. Aan de N15 sluit ze aan op de bestaande fietsostrade aan station Nekkerspoel.

Begin volgende week buigt de Mechelse gemeenteraad zich over het dossier om de tangent af te werken. "Het gaat niet alleen om de weg, maar ook om de aanleg van groen en fietsinfrastructuur", zegt woordvoerder Rudy Van Camp van Mechelen in Beweging.

Dat nieuwe fietspad zal aan het Douaneplein (N15) aansluiten op de fietsostrade naar Antwerpen, die vlakbij station Nekkerspoel start. “Daarvoor bouwen we twee fiets- en voetgangersbruggen. Een eerste over de Brusselsesteenweg, aan de Kruisbaan. De tweede is de fietspuzzel over de Leuvensesteenweg. Onder de Jubellaan en aan het Douaneplein leggen wij tunnels aan voor fietsers en voetgangers”, legt Van Camp uit.

Op die laatste locatie worden er zelfs twee tunnels gebouwd, onder de nieuwe tangent door en eentje onder de N15, om zo de verbinding te maken met de fietsostrade aan station Nekkerspoel. Eens de tangent afgewerkt is, zitten de werken er nog niet op.  Het project wordt over enkele jaren voltooid met de bouw van een nieuw station en de herinrichting van het Koning Albertplein. 

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio