© VDB

Roeselare - Topvolley Callant Antwerpen 3-1

Topvolley Antwerpen eervol onderuit tegen Roeselare

Het jonge Antwerpen is er niet in gelukt om te gaan stunten bij landskampioen Roeselare. Nochtans kunnen Prével en co terugblikken op een degelijke wedstrijd en hebben ze nog maar eens bewezen dat ze dicht bij de top aanleunen. Door dit verlies en de verrassende winst van Menen bij Asse-lennik zakt Antwerpen nu opnieuw naar de vijfde plaats. Het telt één punt minder dan Asse-Lennik en Menen zodat op de slotdag beslist wordt of het volgend seizoen CEV Cup of Challenge Cup zal spelen.

Marcel Bernaerts

Roeselare leek de nederlaag van zaterdag tegen Asse-Lennik goed verteerd te hebben want het nam de beste start en liep 11-8 uit. Maar Antwerpen knokte terug en wist bij 13-13 langszij te komen. Dan stokte de bezoekende motor en in één rotatie zagen de Sinjoren de landskampioen 19-13 weg spurten. Die kloof kregen Cox en co niet meer gedicht.

Maar Antwerpen was niet aangeslagen. De bezoekers trokken de opslagdruk op, verdedigden enkele belangrijke ballen en kwamen zo 9-14 voor. Roeselare trachtte de bakens nog te verzetten, maar de troepen van Dardenne plooiden niet en ze kwamen redelijk vlot langszij.

In een gelijkopgaande derde set gaven beide teams elkaar lange tijd geen duimbreed toe. Antwerpen leidde tot 6-8, Roeselare nam over tot 14-13. Via 16-16 werd het 18-19 en 21-20. Toen kraakte Antwerpen even in receptie en geraakte het aanvallend niet voorbij het Roeselaarse blok waardoor de thuisploeg de bevrijdende tweede setwinst en bijhorende zekerheid over de finale binnen had.

Een bevrijd Roeselare leek dan via 8-4 en 13-9 vlot naar de 3-1 te stomen, maar een verbeten voor iedere bal knokkend Antwerpen kwam aansluiten bij 16-15. De Sinjoren maakten toen enkele kleine foutjes waardoor Roeselare twee punten kon uitlopen bij 20-18. Meteen de doodsteek voor Antwerpen dat met opgeheven hoofd na een meer dan degelijke wedstrijd de laatste set met 25-21 verloor.

Setstanden:25-17, 17-25, 25-21,25-21.