© AFP

NBA. San Antonio en Atlanta winnen ook duel twee in play-offs

De San Antonio Spurs en de Atlanta Hawks hebben ook hun tweede wedstrijd in de eerste ronde van de play-offs in de NBA winnend afgesloten. San Antonio nam in de Western Conference in het eigen AT&T Center met duidelijke 94-68 cijfers de maat van Memphis, Atlanta won in de Eastern Conference met 89-72 van Boston. Beide teams leiden met 2-0 (best-of-five) en hebben nog twee zeges nodig om de tweede ronde te bereiken.

De Spurs sloten het reguliere seizoen met 67 zeges en slechts vijftien nederlagen af en blijven ook in de play-offs uitstekend presteren. Dinsdag hadden ze al snel hun schaapjes op het droge tegen Memphis, dat het zonder Marc Gasol en Mike Conley moest doen. Tim Duncan en Tony Parker speelden respectievelijk slechts 26 en 23 minuten, Patty Mills werd met zestien punten topschutter bij de thuisploeg. Duels drie en vier worden in Memphis gespeeld.

Atlanta stond na het eerste kwart 24-7 voor tegen Boston en kwam nooit in de problemen. Kyle Korver en Al Horford lukten elk zeventien punten voor de Hawks, die nu tweemaal in Boston aan de bak moeten.

Uitslagen

Uitslagen van de dinsdag gespeelde wedstrijden in de eerste ronde van de play-offs in de NBA (gespeeld naar best-of-seven):

. Eastern Conference:

Atlanta - Boston 89-72

(Atlanta leidt met 2-0)

. Western Conference:

San Antonio - Memphis 94-68

(San Antonio leidt met 2-0)

Programma van woensdag:

. Eastern Conference:

Miami - Charlotte

(Miami leidt met 1-0)

Cleveland - Detroit

(Cleveland leidt met 1-0)

. Western Conference:

LA Clippers - Portland

(LA leidt met 1-0)

© AFP

(belga)

Meer sportnieuws