Jongeren intimideren kasseileggers: "IS zal jullie keel oversnijden"

Foto: Patrick Hattori

Jongeren intimideren kasseileggers: "IS zal jullie keel oversnijden"

Print
Mechelen - Een groep van een tiental jongeren intimideert al weken enkele kasseileggers in de omgeving van de Goswin de Stassartstraat in Mechelen. Een keer kwam het tot een vechtpartij en recent werd er ook werkmateriaal gestolen. "We werden al bedreigd met IS", klinkt het.

De problemen begonnen weken geleden toen enkele jongeren de werfafsluiting negeerden. "Met gevaar voor eigen leven liepen ze door de werf, tussen de machines door. Toen wij hen daar op wezen, werd dat niet aanvaard. De intimidaties begonnen en bleven duren. Op een gegeven moment begonnen ze hekken om te duwen", vertelt een kasseilegger van een familiebedrijf.

Tot een van hen er genoeg van had en begin maart verhaal wilde halen aan een school in de buurt. "Normaal staat daar altijd een leerkracht, toen toevallig niet. Ik sprak een werkman aan. Nog voor ik iets kon zeggen, kreeg ik een slag op mijn slaap. Verscheidene jongeren gingen me te lijf. Ze bleven maar stampen", vertelt hij. Na het incident was de man vijf dagen arbeidsongeschikt. 

"In de doofpot"

Verschillende collega's en ook leerkrachten kwamen tussenbeide. De lokale politie kwam ter plaatse en stelde een proces-verbaal op. Toen bleef het even rustig, al maakte het gebeuren blijkbaar weinig indruk. Na de paasvakantie werden de kasseileggers tijdens hun middagpauze bestolen van hamers en een sleutel van een van hun machines.

"Twee onder hen hebben ons ook al bedreigd. Dat IS onze keel zal oversnijden en ons allemaal zal afschieten met een AK-47. Ik vind dat niet normaal en toch heb ik het gevoel dat dit in de doofpot wordt gestopt", zegt de bouwvakker nog. 

Woordvoerder Dirk Van de Sande van de politie Mechelen-Willebroek geeft aan dat het onderzoek nog loopt. "Er is een bemiddeling opgestart. Dat er iets is gezegd over IS was ons niet bekend", reageert hij. Vandaag hebben de bouwvakkers opnieuw het bezoek van de politie gekregen. De daders behoren blijkbaar tot de harde kern van een nieuwe generatie probleemjongeren in Mechelen.

Lees woensdag het hele verhaal in Gazet van Antwerpen, editie Mechelen

 

 

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio