Frank Dauwen wordt bij Moldavo trainer van dochter Louise:  “Mijn dochter moet zich even hard bewijzen”

Frank Dauwen. Foto: smb

Vrouwenvoetbal 1ste klasse

Frank Dauwen wordt bij Moldavo trainer van dochter Louise: “Mijn dochter moet zich even hard bewijzen”

Print

Het vrouwenvoetbal wint aan populariteit en ook gerenommeerde trainers vinden steeds vaker de weg naar een vrouwenteam. Zo zal Frank Dauwen volgend seizoen aan het sportieve roer staan bij eersteklasser VC Moldavo.

De aanstelling van Frank Dauwen als nieuwe T1 bij VC Moldavo kwam voor de buitenwereld misschien als een verrassing, maar de link is snel gelegd. “Mijn dochter Louise voetbalt sinds dit seizoen bij VC Moldavo en daardoor ben ik al een paar keer gaan kijken”, zegt de Laakdalse coach. “Toen de huidige coach Robin Vanruysseveldt vorige week aankondigde op het einde van het seizoen te zullen vertrekken, is de club bij mij komen aankloppen en toen is het allemaal vrij snel gegaan.”

“Jaar zonder werk”

“Ik heb wel even over het voorstel nagedacht, want het is geen evidente stap. Het vrouwenvoetbal is totaal nieuw voor mij, maar toen ik het eerste team aan het werk zag, was ik aangenaam verrast door het niveau. Daarenboven zit ik nu bijna een jaar zonder werk en dus is dit het ideale moment. Er is een overaanbod aan trainers, maar ik kreeg de afgelopen tijd wel enkele aanbiedingen. Het moet echter ook klikken en bij Moldavo had ik meteen een goed gevoel.”

“De afgelopen twee jaar was ik actief in het buitenland, waardoor ik weinig tijd met familie en vrienden heb kunnen doorbrengen. Zo heb ik veel moeten missen en heb ik bijvoorbeeld de evolutie van Louise als voetbalster niet kunnen volgen.”

“Zij heeft positief gereageerd op mijn aanstelling. Onze band zal geen probleem vormen, want bij VC Moldavo zal zij een speelster zijn als alle anderen en ze zal zich net zo hard moeten bewijzen als de anderen. Maar ik heb de afgelopen weken al een prima idee gekregen over de speelsters. Op dat vlak sta ik verder dan wanneer je normaal bij een nieuwe ploeg aan de slag gaat.”

Meer sportnieuws