Anderlecht heeft geen rechtsachter meer: Andy Najar is zes maanden out

Foto: Instagram

Anderlecht heeft geen rechtsachter meer: Andy Najar is zes maanden out

Print
Pech voor Anderlecht: Andy Najar is zes maanden out en daarmee zit paars-wit zonder rechtsachter voor de resterende matchen in Play-off 1. Dat meldt de speler zelf op zijn Instagram-account. De Hondurees verdraaide zijn knie in de topper tegen Club Brugge en moest meteen gewisseld worden.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Na het vertrek van Guillaume Gillet was Andy Najar de enige overgebleven rechtsachter bij Anderlecht, aangezien Anthony Vanden Borre onder coach Besnik Hasi niet moet hopen op een terugkeer in de eerste ploeg. 

In de topper tegen Club Brugge viel Najar al na vijftien minuten uit na een onschuldig duel met Hans Vanaken en was middenvelder Stéphane Badji zijn vervanger. De Braziliaan Galhardo kwam in januari als rechtsachter maar blijkt niet rijp genoeg. Enkel Michael Heylen lijkt naast Badji een optie...

"Geraakt aan de voorste kruisbanden"

De 23-jarige Najar verliet het Constant Vanden Stockstadion op krukken en toen al werd er meteen gevreesd voor een zware blessure. Onderzoeken op maandag bevestigden het nieuws.

"Andy Najar werd gisteren ernstig geraakt aan de voorste kruisbanden", aldus RSCA op de clubwebsite. "De Hondurees is voor lange tijd onbeschikbaar. Hij wordt binnen enkele dagen geopereerd", klinkt het.

"Ik word geopereerd en sta zes maanden aan de kant", meldde ook Najar (op Instagram). "Het wordt een lange weg, maar ik ben er zeker van dat ik met de hulp van God sterker zal terugkeren."

"Ik moet geopereerd worden na een ernstige blessure en zal zes maanden out zijn maar God zal me de rkacht geven om er sterker uit te komen", zette Najar op Instagram.

 

MEER VOETBALNIEUWS