Verongelukte snowboarder op verjaardag begraven

Print
Beveren-Waas -

Uitgerekend op de dag dat hij zijn achttiende verjaardag had moeten vieren, namen familie en vrienden in de Sint-Martinuskerk in Beveren afscheid van Pieter Van Goethem. De jongen uit Beveren die school liep in Sint-Niklaas, kwam om het leven tijdens het snowboarden in de Franse Alpen.

Familie, vrienden, klasgenoten: zaterdag nam iedereen afscheid van Pieter Van Goethem. In de volle kerk konden ze het nog niet vatten dat de jongeman er niet meer was. Zaterdag zou Pieter zijn achttiende verjaardag vieren. Het noodlot besliste er anders over: op 7 april, tijdens een skireis in Frankrijk, kwam de snowboarder om na een val.

“Tijdens de paasvakantie waren we met vijf gezinnen op skivakantie”, vertelde Maxim tijdens de uitvaart. Ook hij was in Frankrijk toen het ongeval gebeurde. “Niemand kon het geloven toen onze ouders die avond vertelden dat je er niet meer was. Je zou de berg niet meer afdalen: nooit meer sierlijke bewegingen maken over de witte besneeuwde bergen. Nu doe je dat over de witte wolken.”

MEEST RECENT