Brasserie Magalie viert twintigste verjaardag

Foto: Wim Hendrix

Brasserie Magalie viert twintigste verjaardag

Print
Berchem -

Brasserie Magalie in de Fruithoflaan in Berchem bestaat twintig jaar en dat wordt samen met de klanten gevierd tijdens een feestweek. “We zijn een appartement waar elke dag honderd mensen binnenkomen”, zegt zaakvoerder Tom De Belie.

Sinds 15 april bestaat de horecazaak in de Fruithoflaan precies twintig jaar. Dat wordt nog tot donderdag gevierd. “De vaste klanten vieren mee”, zegt Tom De Belie. “Die groep vrienden zorgt voor een goede sfeer. Hier wordt vreugde en verdriet gedeeld. Er heerst hier een heel familiaal gevoel”, vertelt hij.

Een van hen is een 82-jarige man die elke werkdag in Magalie komt eten. “Onlangs vierde ik er mijn diamanten bruiloft”, zegt hij. Trots toont hij de affiche aan de inkomdeur die hij voor het twintigjarig bestaan heeft gemaakt.

“In het logo van Magalie staat voedsel, drank en vriendschap. Dat laatste is de essentie”, vertelt de man met een flyer van de zaak in de hand.

De keuken is klassiek. “Voor 16,5 euro krijg je verse soep, een hoofdmaaltijd en een dessert”, zegt De Belie. Tijdens weekdagen zijn er dagmenu’s die enkele maanden op voorhand bekend worden gemaakt. “Ze hangen bij mensen op de ijskast.”

De Belie vermeldt ook de seizoensgebonden suggesties en de uitgebreide menukaart. “En we staan bekend voor onze mosselen.”

Lees er maandag meer over in Gazet van Antwerpen - Stadskrant

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio