© BELGA

“Opvolging Milquet heeft meerkost van 600.000 euro”

Dat Joëlle Milquet vervangen wordt door twee in plaats van één minister zal een meerkost hebben van 602.000 euro. Dat zegt Michel Legrand, voorzitter van Gerfa (Groupe d’étude et de réforme de la fonction administrative) in de kranten van Sudpresse.

svg

Daarmee gaat Legrand in tegen CDH-voorzitter Benoît Lutgen, die stelt dat de operatie budgetneutraal is.

Volgens Legrand loopt de kostprijs voor een extra minister (loon, sociale lasten, onderhoudspersoneel, ...) op tot 502.000 euro. Daarbij moet je dan nog een bedrag van 100.000 euro aan onkosten en het gebruik van een dienstwagen rekenen.

“De inspanningen die in de vorige legislatuur zijn gebeurd om de inflatie te beperken door het werken met dubbele petjes worden nu tenietgedaan door het CDH”, aldus Legrand.

“Dubbele opvolging Milquet kost geen euro extra”

© BELGA

De nieuwe minister van Cultuur in de Franse gemeenschap, Alda Greoli (CDH), verzekert dat de vervanging van Joëlle Milquet door twee ministers “geen euro extra” zal kosten. Dat zei ze maandagochtend op Bel RTL.

Het feit dat minister Milquet, die vorige week ontslag heeft genomen, wordt vervangen door twee ministers zal volgens CDH-voorzitter Benoît Lutgen budgetneutraal zijn. Volgens Michel Legrand, voorzitter van Gerfa (Groupe d’étude et de réforme de la fonction administrative) klopt dat niet en zal er een meerkost zijn van 600.000 euro.

”Ik wil met de bevolking en in het bijzonder met Gerfa een afspraak maken om bij de begrotingscontrole te kijken of er een euro extra is gegaan naar de twee kabinetten”, zo zei de nieuwe minister van Cultuur Alda Greoli op Bel RTL.

”Het klopt dat er een ministersloon is bijgekomen”, geeft Greoli toe. ”Maar het is niet om dat er een minister extra wordt verloond dat er geen mogelijkheid is tot synergieën” tussen de kabinetten van Cultuur en het kabinet van Marie-Martine Schyns, de nieuwe minister van Onderwijs.

“Er zal geen euro meer uitgegeven worden in de twee kabinetten zamen”, aldus Greoli.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER