© BELGA

Gentse Open VLD kiest Mathias De Clercq als lijsttrekker

Mathias De Clercq is door het partijbestuur van Open VLD Gent unaniem voorgedragen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018.

De Gentse Open VLD heeft de eerste plaatsen van de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 al ingevuld. Het partijbestuur koos unaniem om schepen Mathias De Clercq de lijst te laten trekken.

De andere liberale schepenen Sofie Bracke en Christophe Peeters staan op plaatsen twee en drie, gevolgd door adjunct-fractievoorzitter Stephanie D’Hose en fractievoorzitter Sami Souguir op plaatsen 4 en 5.

© fvv

“We hebben met Mathias De Clercq een sterke lijsttrekker en kunnen steunen op een sterk team”, zegt voorzitter Mick Daman van Open VLD Gent. “Als kandidaat-burgemeester zal hij samen met de hele ploeg alles op alles zetten voor een stevig resultaat in 2018.”

Mathias De Clercq: “Ik dank het partijbestuur voor het vertrouwen”, reageert De Clercq. “Ik zal er samen met het volledige team alles aan doen om een stevige score te halen in 2018. Ja, ik heb echt goesting om burgemeester te worden van de schoonste stad van het land. Het zou een hele eer zijn mochten de Gentenaars mij tot hun burgemeester kiezen. De Gentenaars zullen in 2018 een duidelijke keuze kunnen maken: tussen een socialistische kartelburgemeester en mezelf als kandidaat-burgemeester.”

Nu in het nieuws