Eerste schepen verontrust over Thais massagesalon

Foto: Patrick Hattori

Eerste schepen verontrust over Thais massagesalon

Print
Mechelen - In het centrum van Mechelen, vlakbij de Grote Markt, is deze week een Thais massagesalon geopend. En dat baart waarnemend burgemeester Marc Hendrickx (N-VA) zorgen. Hij heeft een onderzoek bevolen.

Thai massage heet de nieuwe zaak op de Steenweg, aan de voet van het standbeeld van Margareta van Oostenrijk. Het is zeker niet het eerste massagesalon dat in de Dijlestad de deuren opent. Maar dat het gebeurt in het kernwinkelgebied pal tussen een wijnbar en een bakkerij in, is opmerkelijk te noemen. Dat was vrijdag al te merken toen toevallige passanten lachend foto’s maakten van het massagesalon in het pand waar tot kort een ijsjeszaak was gevestigd.

Ook eerste schepen Marc Hendrickx, waarnemend burgemeester en schepen van Jurdische zaken, weet niet goed wat hij ervan moet denken. Hij heeft vrijdag een onderzoek bevolen naar het salon. “Ik had net een van mijn kostuums naar de stomerij gebracht toen ik donderdagavond de zaak toevallig opmerkte. Ik was stomverbaasd, want de komst van zo’n salon was mij absoluut niet bekend”, zegt Hendrickx.

"Geen aanvraag gebeurd"

Toen de schepen vrijdagmorgen bij enkele bevoegde stadsdiensten naar de zaak informeerde, bleken die evenmin op de hoogte te zijn. “Noch op de dienst economie, nog bij de politie wist iemand van iets. Dat betekent dat er op geen enkele manier een aanvraag is gedaan is voor deze zaak, wat toch merkwaardig is”, vertelt Marc Hendrickx.

Als waarnemend burgemeester heeft hij de lokale politie Mechelen-Willebroek opdracht gegeven om in de zaak aan de Steenweg een controle uit te voeren. “Ik wil hiermee niet de moraalridder uithangen. Maar zo’n zaak vestigen in de onmiddellijke buurt van heel wat scholen en in de hotspot van ons toeristisch centrum, dat vind ik er toch over”, stelt de eerste schepen. Marc Hendrickx meent ook dat voor zulk een zaak wel degelijk een vergunning nodig is. “Dit lijkt mij een illegale situatie”, zegt hij nog.

Politie beperkt zich meestal tot advies

Woordvoerder Dirk Van de Sande van de lokale politie geeft aan dat het werk van de politie voor de opening van een nieuwe zaak zich doorgaans beperkt tot een advies. “Het is de stad die een beleid uitzet en bepaalt waar welke handelszaken toegelaten zijn. Wij geven enkel advies”, legt de hoofdinspecteur uit. De zaakvoerder van Thai Massage was vrijdag telefonisch niet bereikbaar voor commentaar.

Lees ook: Na politiecontrole dreigt sluiting voor Thais massagesalon

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio