“Blij dat ik hier kan blijven voetballen”

Jasper Van der Heyden ontmoet met Lierse een ex-club. “Ik speelde er tot bij de beloften.” Foto: SMB

Voetbal 2de klasse Geel - Lierse zaterdag 19.00u - ASV Geel licht optie in contract Jasper Van der Heyden

“Blij dat ik hier kan blijven voetballen”

Print

Voor de laatste thuismatch van het seizoen kan ASV Geel met een leuke affiche uitpakken. Naar de komst van Lierse wordt door velen uitgekeken, niet in de laatste plaats omdat het team van trainer Van Meir de voorbije weken goed op dreef is.

Bij ASV lopen er meerdere Lierse-kenners rond. Verschillende pionnen speelden in hun jonge carrière in de jeugdploegen van de bezoekers. Jasper Van der Heyden is er één van: “Ik begon te voetballen bij Zoersel, maar maakte als duiveltje de overstap. Ik voetbalde 11 jaar voor de ploeg van het Lisp, tot de beloften. Daarna moest ik verkassen en koos ik voor een eerste keer voor Geel.”

Dus is het logisch dat hij de club nog volgt. “Zeker en vast. Toch woonde ik dit seizoen nog geen match van Lierse bij. Ik ken wel heel wat spelers van de huidige kern, gewoon omdat ik met hen samenspeelde. Velen komen uit de academie. Het zijn stuk voor stuk goede voetballers, die over een heel goede techniek beschikken. Qua combinatiewerk blonken zij uit in de jeugdploegen, maar ze waren niet erg efficiënt. Zelden konden ze beschikken over een afwerker. Ik herinner me nog dat ik mijn laatste jaar als belofte topschutter werd, terwijl ik op de flank speelde. Nu hebben ze met Velikonja wel een spits die vlot de weg naar de netten vindt.”

Het klinkt allemaal veelbelovend. Maakt Geel dan veel kans op puntenwinst? Van der Heyden: “Voor zo'n match hoeft niemand gemotiveerd te worden. Het komt erop aan om het niveau van onze beste matchen terug te vinden. Dan denk ik aan de verplaatsing bij Brussel, waar we verdienden te winnen. De match op Seraing van vorig weekend is dan weer een goed voorbeeld van hoe het niet moet. Net daarom verwacht ik een reactie van de groep. We zullen zelf goed in blok moeten voetballen, maar ook zorgvuldig combineren. De bal moeten we goed in de ploeg houden en balverlies is uit den boze. Ik verwacht eigenlijk een vrij open match, want ook Lierse zal het initiatief opeisen. Dat zorgt ongetwijfeld voor ruimte tussen de lijnen. Wie kan daar het best gebruik van maken? We zullen er in ieder geval allemaal moeten staan, ook al kunnen we sportief niets meer afdwingen. We staan voor duels met Lierse en Eupen en zijn het aan elkaar verplicht om er het beste van te maken.”

Ook in het komende seizoen zal Van der Heyden zich kunnen tonen in het Leunenstadion. “Ik had een contract tot het einde van het seizoen, met optie. Die optie werd ondertussen gelicht, zodat ik voor Geel blijf voetballen. Daar ben ik blij mee, want dat was toch een doel nadat ik naar ASV teruggekeerd was.”

Meer sportnieuws