Ex-topman FOD Mobiliteit: “Ontslag Galant is wijze beslissing”

Print

Laurent Ledoux, de ex-topman van de Federale Overheidsdienst (FOD) Mobiliteit, noemt het ontslag van minister Galant “een wijze beslissing”. “Ik ben dankbaar dat ze haar verantwoordelijkheid heeft genomen. Nu kan de seriniteit op de FOD Mobiliteit terugkeren”, zegt Ledoux, die met Galant een open conflict voerde dat mee tot haar ontslag heeft geleid.

Galant haalde vrijdag zwaar uit naar de ex-topman. Ze verweet hem een destructieve kruistocht tegen haar te voeren.

“Als problemen en slecht beheerde dossiers naar boven brengen ‘destructief’ is, dan hebben wij duidelijk dezelfde definitie van dat woord”, reageert Ledoux. Dat Galant de FOD Mobiliteit aan een psychosociaal onderzoek wou onderwerpen om er de werkomstandigheden te verbeteren, noemt Ledoux “verbazend”. “De FOD was de jongste tijd aanzien als een voorbeeld en kreeg twee tot drie maal per week bezoek vanwege zijn organisatie. De absenteïsmegraad behoort er tot de laagste”.

Het vertrek van Galant is volgens Ledoux “maar de eerste stap in het herstellen van de voorwaarden die de FOD moeten toelaten te functioneren”, aldus Ledoux. “Belgocontrol, bijvoorbeeld, moet gedwongen worden om informatie te delen. Dat is een kwestie van politieke wil”.

Ledoux keert nu terug naar de privésector.

Nu in het nieuws