© BELGA

Nieuwe topman ad interim FOD Mobiliteit aangesteld

De ministerraad heeft vrijdag akte genomen van het ontslag van Laurent Ledoux, de topman van de federale overheidsdienst Mobiliteit. Eugeen Van Craeyvelt, de directeur-generaal Maritiem Vervoer bij de FOD, volgt Ledoux ad interim op. Dat heeft premier Charles Michel vrijdag gezegd.

Ledoux nam woensdagavond ontslag, naar eigen zeggen omdat met voogdijminister Jacqueline Galant (MR) niet meer te werken viel. Even voordien waren kritische documenten gelekt over de controle op de veiligheidssystemen van de Belgische luchthavens. Intussen heeft ook Galant ontslag genomen.

Het ontslag van Ledoux is door de regering aanvaard, zei premier Michel op het persmoment waar hij ook het ontslag van Galant bevestigde. De Vlaming Eugeen Van Craeyvelt volgt Ledoux ad interim op.

Van Craeyvelt staat sinds 1 juli 2014 aan het hoofd van het Directoraat-generaal Maritiem Vervoer binnen de FOD Mobiliteit. Hij werd opgeleid in de nautische wetenschappen en deed ervaring op als kapitein ter lange omvaart, waarna hij tussen 1975 en 2000 verschillende operationele functies uitoefende bij enkele rederijen. Tussen 2001 en 2008 was hij afgevaardigd bestuurder van de Haven van Gent om daarna aan de slag te gaan in de privé. Voor hij directeur-generaal werd, was Van Craeyvelt operationeel directeur van het Vlaamse Loodswezen.