© GVA

- - Voetbal

Oud-Beerschotspeler en -trainer Leon Nollet overleden

Gewezen Beerschotspeler en trainer Leon Nollet is gisteren in een rustoord in Rumst overleden. Hij werd net geen 84 jaar.

hf

Leon Nollet debuteerde in het eerste elftal van Beerschot tijdens het seizoen 1951-52 en speelde er 45 wedstrijden in eerste klasse. Aan het einde van seizoen 1955-56 verliet hij het Kiel en trok naar Sp. Charleroi. Later maakte hij nog de overstap naar Cercle ­Brugge, toen in tweede klasse.

Met een Heizeldiploma op zak trainde hij eerst een aantal bescheiden clubs als Kaart, Vilvoorde, Hombeek en Lede. Toenmalig sportief manager Aloïs Derycker haalde Leon Nollet terug naar Beerschot, waar hij begon als trainer van de scholieren. Later trainde hij de Uefa-juniores. Na een tussenstop bij ­Lokeren keerde hij terug naar het Kiel als hoofdtrainer. Hij hield de ploeg in eerste klasse, maar na competitiefraude stuurde de KBVB Beerschot toch naar tweede klasse. In de slotmatch tegen Seraing werd een jaar ­later op een haar na de promotie gemist. Via de eindronde werd de promotie toch ­afgedwongen, maar zonder Leon Nollet die ­ondertussen op non-actief was geplaatst. Hij bracht AA Gent nog van tweede naar eerste en werd ook nog trainer van Sint-Niklaas, Antwerp, Beringen, Berchem, Hasselt en ­Stade Leuven.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio