© Joris Herregods

© Joris Herregods

© Joris Herregods

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Viki Geunes is nieuwe groenteambassadeur

Sterrenchef Viki Geunes van ’t Zilte op het MAS is de nieuwe groenteambassadeur van de online-restaurantgids Foodtaster. De chef was blij met de erkenning: “Missie volbracht”, lachte hij breed.

Johan Van Baelen

Viki Geunes werkt al veel langer dan vandaag met groenten. Daarom ook zegde de tweesterrenchef ‘Missie volbracht’ toen hij de oorkonde van Foodtaster in de handen gestopt kreeg.

“Ook onze klanten vinden groenten ten minste evenwaardig aan vis of vlees. Mensen willen de copieuze maaltijden niet meer, maar worden graag geprikkeld door verfijnd eten. Juist dat kan je alleen door goede groenten. Daar kan je heel ver in gaan: je kan ze stoven, bakken, marineren, pekelen, drogen, noem maar op. Je kan een simpele wortel op tien verschillende manieren verwerken en daardoor is werken met groenten juist zo leuk. Maak bijvoorbeeld chips zonder vet van een groente, dan weet je vooral dat de smaak behouden blijft.”

‘t Zilte krijgt van Foodtaster.be ook negentig op honderd en neemt daarmee in België de vierde plaats in na het Hof van Cleve, The Jane en De Karmeliet. “Met Foodtaster.be kunnen we korter op de bal spelen dan de traditionele gidsen”, zegt initiatiefnemer François Huysmans. “Al gebeurt zo’n evaluatie niet lichtzinnig. Voor deze oorkonde zijn we hier twaalf keer komen proeven.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio