Kieskast geeft boeken een tweede leven

Tijdens de buitenspeeldag heeft de dorpsraad van Achterbroek een zogenaamde kieskast voorgesteld. Daaruit kunnen buurtbewoners vrij boeken ontlenen. Het is een primeur in de gemeente.

Margo Tilborghs

Het idee van de kieskast werd voorgesteld door Ria Van Thillo. “Het principe van de boekenkieskast is al langer een succes in andere landen en onder verschillende benamingen”, zegt ze. “Het leek me een leuk idee om dit in onze straat ook te promoten.”

En dus zorgde de Dorpsraad Achterbroek vzw voor een eerste openbare boekenkast. Wie zich even verveelt, kan naar de kieskast fietsen of wandelen, er een boek uit nemen en hetachteraf gewoon terugbrengen.

De kieskast bevindt zich in de Zandstraat ter hoogte van huisnummer 29. Daar woont Ria Van Thilo, bedenker van het project, die in haar voortuin graag plaats wil maken voor de boekenkast. “De collectie zal regelmatig vernieuwd worden en er zal gewerkt worden met themaweken. Wie op Facebook de pagina van Dorpsraad Achterbroek vzw leuk vindt, kan deze themaweken volgen.”

Burgemeester Lukas Jacobs (CD&V) mocht met bedenkster Rita Van Thillo de kieskast officieel openen. “De Zandstraat is niet alleen een toffe straat, maar ook een slimme en originele straat”, aldus de burgemeester. “Na de genietersmobiel (een mobiele koffiebar, red.)hebben ze met hun kieskast een primeur in handen binnen de gemeente. Het hoeft niet altijd geld te kosten.”

Lees het hele verhaal donderdag in Gazet Van Antwerpen, editie Noord.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio