© WAS

Asse-Lennik - Topvolley Callant Antwerpen 3-1

Topvolley Antwerpen laat eerste set liggen en zakt naar vijfde plaats

Topvolley Callant Antwerpen heeft vier dagen na de pandoering tegen Menen zich niet kunnen herpakken. De Sinjoren dicteerden nochtans het gebeuren is set één, maar ze vergaten daar de klus te klaren. Een pijnlijk verlies. Antwerpen won nog wel set twee, maar het ging nadien in sets drie en vier kansloos onderuit.

Marcel Bernaerts

Asse-Lennik nam de beste start en het liep direct 8-5 uit, maar Antwerpen toonde in tegenstelling tot zaterdag tegen Menen nu wel de nodige mentale veerkracht en het dook met een kleine bonus de tweede technische time-out in: 15-16. De Sinjoren, duidelijk uit op eerherstel, knokten voor iedere bal en waren blokkerend meer dan eens bij de les waardoor ze tot 18-20 het voortouw wisten te houden. Dan nekten enkele onnodige fouten de bezoekers.

Wie gedacht had dat Antwerpen mentaal zou kraken, kwam nu - verrassend - bedrogen uit. Prével en co namen direct het heft in handen , sloegen bij 5-8 een eerste kloof die ze uitdiepten naar 11-16. Asse-Lennik kwam nog even dreigen bij 17-20, maar een op dat moment sterk Antwerpen kwam zonder al te veel problemen langszij.

De Sinjoren leken vertrokken, want ze zetten de thuisploeg tot 7-8 onder druk in set drie. Dan sloeg de faalangst toe, stapelden de bezoekers de fouten op en liep de thuisploeg in één rotatie uit tot 16-9. Asse-Lennik bleef op hoog niveau acteren en kwam vlot 20-11 voor. Antwerpen kwam nog even opzetten bij 20-15, maar verder geraakten de Sinjoren niet.

Antwerpen miste dan zijn start volledig in de vierde set en kwam 6-2 achter. Bij 8-5 leken de troepen van Dardenne nog terug te kunnen keren, maar bij 13-9 gooide Antwerpen de handdoek. Door deze nederlaag zakken de Sinjoren op vier dagen tijd van de derde naar de vijfde plaats. Menen kan - als het vanavond wint in Gent - de grote winnaar in de strijd om de derde plaats worden.Setstanden: 25-23, 20-25, 25-17, 25-14.