Ismail Abdoul op Gents boksgala: “In schoonheid eindigen”

Foto: NDM

Ismail Abdoul op Gents boksgala: “In schoonheid eindigen”

Print

Op vrijdag 29 april begint Ismail ‘Cool’ Abdoul aan zijn allerlaatste kamp. De Gentenaar neemt dan afscheid van zijn publiek op het Gents boksgala. In de vorige edities was Abdoul er telkens bij. Het wordt dus een emotioneel moment voor de bokser die zijn fans, in zijn 99e kamp uit zijn loopbaan, nog eens wil laten zien wat hij allemaal kan. “Ik wil in schoonheid eindigen”, vertelde Abdoul woensdag.

“Ik stap in Gent een allerlaatste keer de ring in. Ik kon toch nergens anders mijn ‘ultimate fight’ houden? Ik was het verschuldigd aan mijn fans om hier afscheid te nemen. Ik maakte de belofte aan mijn vrouw dat ik zou stoppen na 99 kampen. Ik ben dus een man van mijn woord”, lachte Ismail Abdoul.

“Ik ben aan het aftellen naar 29 april. Maar de motivatie is er zoals steeds. Toch heb ik afgelopen jaren enkele serieuze mokerslagen gekregen. Mijn vader en een jong neefje van mij zijn intussen overleden. Dan begin je na te denken over het leven. Ik ben 39 jaar en heb een mooie carrière achter de rug. Ik sta tijdens mijn laatste kamp nog als Belgisch kampioen in de ring tegenover de Fin Janne Forsman. Een geduchte tegenstander, maar ik ga ik nog eens alles geven.”

Meer sportnieuws