© BELGA

© BELGA

© GVA

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Oosterweel start in zomer 2017

In de zomer van volgend jaar starten de werkzaamheden aan de Oosterweelverbinding op Linkeroever. Dat heeft de Vlaamse regering woensdag bekendgemaakt.

LM

De regering verwacht tegen maart 2017 een bouwvergunning voor het gedeelte van Oosterweel op Linkeroever. Na de gunning zou in de zomer de spade in de grond moeten gaan.

De andere onderdelen van het project zijn voor de aanbesteding in stukken gehakt. “Een aanbesteding van 3,25 miljard euro in één keer maakt concurrentie onmogelijk, dat kan alleen een consortium van aannemers aan”, zegt minister van Begroting Annemie Turtelboom (Open Vld). “Op deze manier kunnen we scherpere prijzen bedingen.”

Het Masterplan 2020 met het BAM-tracé

Toch zal Oosterweel zwaar wegen op de Vlaamse begroting van de komende jaren. “Europa wil dat we deze investering binnen de begroting houden”, zegt minister-president Geert Bourgeois (N-VA). “Dat betekent tot 2022 een investering van ongeveer 500 miljoen euro per jaar.”

Om de hinder tijdens de werkzaamheden te verlichten, plant de regering de uitbouw van park-and-rides op Linkeroever en in Wommelgem, Merksem en Luchtbal. “De capaciteit groeit daardoor van 1200 naar 5000 plaatsen”, zegt de Antwerpse schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA).

Klik hier voor de grote kaart

Oosterweel: opnieuw mee in vijf minuten

werfwijzer

Leer alles over de werken aan
Oosterweel

Meer over Oosterweel en overkapping Ring