© VDB

Antwerpen op zoek naar eerherstel

Topvolley Callant Antwerpen trekt vanavond naar Asse-Lennik. De Sinjoren moeten er proberen zich te herstellen van de zware pandoering die ze woensdag in eigen huis om de oren kregen van Menen. Wil Antwerpen blijven meedoen voor de derde plaats, dan moet er absoluut gewonnen worden.

mabe

“Veel zal afhangen in hoeverre de jongens de klap van de nederlaag tegen Menen verteerd hebben”, zegt manager Tim Verreth. “Die nederlaag, en vooral de manier waarop, is aangekomen. Daar moeten we niet flauw over doen. Niet zozeer omdat we hierdoor de voeling met de top twee verloren hebben - aan een mogelijke finale werd zelfs niet ­gedacht - maar vooral omdat we een uit­gelezen kans hebben laten liggen om ­comfortabel op de derde plaats te komen. Een derde plaats die op zich al de stoutste verwachtingen zou overtroffen hebben.

Het kan en mag niet zijn dat we op één ­wedstrijd al het goede van de voorbije maanden weg gooien. Een herhaling van zaterdag moeten we voorkomen. Ik reken op een ­reactie van de spelers”, vult trainer Alain Dardenne aan. “Maar ik vrees er toch een beetje voor. Als ik de jongens begin deze week op training zag, dan voelde ik meteen dat de mentale weerbaarheid aangetast is. Dat zou niet mogen na al het werk dat vele mensen in alle geledingen van de club in ­deze groep gestoken hebben. Ik hoop dat de spelers dat ook beseffen en dat ze tot het ­einde er blijven voor gaan. Een goede pres­tatie is nodig, en ook mogelijk als we het ­nodige niveau halen. Asse-Lennik blijft ­Asse-Lennik, maar een Antwerpen op niveau moet daar gezien de mindere prestaties van Asse-Lennik in deze play-offs een goed ­resultaat kunnen halen.”