Voetbal 2de klasse Dessel Sport

Jarige Wim Kustermans houdt voor tiende keer de nul: “Als deze ploeg samenblijft, wachten ons mooie tijden”

Print
Balen -

Dessel heeft de kaap van 40 punten gerond, na de 2-0 zege tegen Deinze. Doelman Wim Kustermans stond weliswaar niet echt zwaar onder druk, maar de Essenaar toonde zich wel attent bij enkele pogingen van Jonathan Wilmet en hield opnieuw de nul.

De Desselse doelman, die zondag 26 jaar werd, was daarmee al aan zijn tiende ‘clean sheet’ van het seizoen toe en dat stemt uiteraard tot tevredenheid. “Ik ben zelf de tel kwijtgeraakt hoe vaak ik de nul hield. Het kan negen of tien keer zijn”, glunderde Kustermans na de twaalfde seizoenzege van Dessel.

Het was dit seizoen wel eens anders. Bij de seizoenstart kreeg de Desselse doelman bijvoorbeeld liefst 21 goals in 8 wedstrijden om de oren. “Dat was geen prettige situatie voor het verdedigende compartiment. Ook ik zat als doelman op dat moment niet lekker in mijn vel.”

Het is voltooid verleden tijd bij Dessel, dat nu 42 punten heeft. Kustermans. “Daarvan hadden we nooit durven te dromen. Maar na de trainerswissel (Regi Van Acker volgde de ontslagen Bart Wilmssen op, red.) hebben we een forse remonte ingezet.”

Zo verliep de traditionele ochtendtraining op zondag bij Dessel in een opperbeste sfeer. “Ik hou er wel van om op zondagvoormiddag te trainen, het houdt je scherp”, zegt de leergierige Kustermans, die als 11-jarige van zijn moederclub Excelsior Essen naar het Nederlandse Willem II verhuisde en daar zijn jeugdopleiding kreeg. Daarna verhuisde hij naar de Nederlandse club VV Baronie, om terug te keren naar België bij Nieuwmoer en Sint-Lenaarts, waar hij door toenmalig Desseltrainer Bart Wilmssen werd weggeplukt.

Bij Dessel is Kustermans aan zijn tweede seizoen bezig. Hij heeft duidelijk stappen vooruit gezet. “We hebben ons als groep herpakt. Als de club deze ploeg kan samenhouden, wachten ons misschien nog mooie tijden in de eerste amateurreeks. Ik ben dan ook blij dat ik nog een contract heb voor volgend seizoen.”

Van Acker trakteert

Vanavond trakteert trainer Regi Van Acker zijn jongens op een etentje, omdat Dessel na de zege van zaterdag de kaap van 40 punten heeft genomen.

MEEST RECENT