© Jan van der perre

Nieuwe uitbaters voor Kasteel Den Brandt

Een nieuwe exploitant beheert het kasteel en de koetshuizen van het domein Den Brandt in de Beukenlaan. De mannen die het naburige restaurant Danieli il Divino uitbaten, nemen nu ook het kasteeldomein erbij.

Johan Van Baelen

“We hoorden dat de exploitatie na 25 jaar te koop was”, zegt Wim Van der Borght. “Hoewel Vespa de huur gevoelig heeft verhoogd, wilden wij de uitdaging aangaan. Want het kasteel is een sleeping beauty. Het is goed onderhouden, het heeft een goede reputatie, het is een parel in de stad en de uitbating past volledig bij wat wij willen doen.”

Wij dat is de horecagroep Shrimp Tempura, die zowel eventlocaties ter beschikking stelt, als restaurants uitbaat. Naast de eventlocaties Club Cabane en Strantwerpen op Linkeroever en De Shop op het Eilandje komt daar nu het Kasteel Den Brandt bij.

Wim Van der Borght en zijn team houden ook nog de restaurants Danieli il Divino, De Kroon in Brasschaat en Umami op het Zuid open. Recent is daar dan restaurant Hippodroom bijgekomen. “Voorlopig zetten we de uitbating verder onder de oude formule, maar van 2 tot 12 mei vernieuwen we de keuken, het interieur en de spijskaart. Die wordt mediterr-aziatisch.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio