Mister Gay Vlaanderen (22) slachtoffer van zinloos geweld in Antwerpen

Mister Gay Vlaanderen 2015 Skelte Willems (22) is afgelopen weekend in het centrum van Antwerpen het slachtoffer geworden van fysiek geweld. Dat meldt Mister Gay Belgium-organisator Bram Bierkens.

JaTi

Willems was zaterdagnacht op weg naar huis toen hij aan de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal door enkele jongeren werd tegengehouden. “Skelte Willems werd door vier jongeren tegengehouden en zonder aanleiding vastgegrepen, een moment later kreeg hij een harde klap van een voorwerp tegen zijn hoofd, en gooiden ze nog een glazen fles naar hem”, vertelt Bram Bierkens. “Hij riep om hulp en kreeg deze van twee voorbijgangers, waarna de jongeren op de vlucht sloegen.”

“De huidige Mister Gay komt er met de schrik en een buil op zijn hoofd vanaf maar veroordeelt deze daad van zinloos geweld. Willems deed aangifte bij de politie en wil iedereen oproepen om steeds melding te maken van elke vorm van verbaal of fysiek geweld.”

Skelte zelf noemt de aanval een laffe daad. “Ik durf er niet aan denken wat er zou gebeurd zijn als die twee jongens mij niet komen helpen waren, want nu kom ik er vanaf met de schrik en een dikke buil op mijn hoofd”, zegt hij op Facebook. “Jammer om dit te moeten mee maken in de stad waar ik per se wou komen wonen. Bij deze, iedereen voorzichtig zijn!”

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio