© BELGA

© Photo News

1 / 2

STANDARD - KORTRIJK 1-1

Standard blijft steken op gelijkspel tegen Kortrijk

Standard en KV Kortrijk hebben 1-1 gelijkgespeeld op de tweede speeldag in Play-off 2A. De Rouches vielen al na zeven minuten met zijn tienen na een rode kaart voor Samy Mmaee, kort daarna maakte Kortrijk de 0-1. Ryan Mmaee, broer van, forceerde nog een penalty voor de thuisploeg, Maniatis legde vanop de stip de 1-1 eindstand vast.

jtp

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Standard

KV Kortrijk

Standard begon aan de wedstrijd tegen KV Kortrijk met maar liefst acht wissels in vergelijking met vorige week. Valdes keerde terug onder de lat, de broertjes Mmaee (Ryan en Samy) mochten beginnen aan de wedstrijd. Patrick De Koster, de nieuwe trainer van KV Kortrijk, hield grotendeels vast aan dezelfde elf die vorige week gelijkspeelden tegen Moeskroen.

De wedstrijd kon niet slechter beginnen voor Standard, want al in de zevende minuut moest de thuisploeg met een man minder verder. Samy Mmaee liet zijn ploeg (en zijn broer) in de steek door veel te fel in duel te gaan na een slechte vrije trap. Papazoglou wilde met de bal aan de haal gaan en een counter opzetten, maar werd stevig onderuit getrapt door Mmaee. Gevaarlijk en onsportief spel, zo oordeelde ref Boucaut, die prompt de strenge rode kaart bovenhaalde.

Broer Mmaee zet foutje recht

Vijf minuten na de rode kaart had het publiek in Sclessin opnieuw reden tot klagen, Kortrijk klom namelijk nog voor het kwartier op een 0-1 voorsprong nadat Maniatis een lage voorzet van Tomasevic niet weg kreeg. De bal viel verrassend voor de voeten van Papazoglou, die zonder twijfelen Kortrijk op voorsprong knalde. Met het numerieke overwicht was Kortrijk de betere ploeg in het openingskwartier, maar de Kerels lieten na de voorsprong uit te diepen. Valdes toonde zich alert op een poging van Mercier.

Kortrijk maakte zijn kansen niet af, en kreeg op het halfuur het deksel op de neus. Aan de overkant zette Ryan Mmaee het foutje van zijn broer deels recht door een penalty uit te lokken, Maniatis zette zich achter de bal en liet zijn landgenoot en KVK-keeper Sifakis geen schijn van een kans: 1-1, alles te herdoen dus. Standard kreeg vleugels door de gelijkmaker en nam de wedstrijd in handen met de rust in zicht, maar een tweede doelpunt kwam er niet meer.

Blessure Trebel

Ook in de tweede helft werd er niet meer gescoord, daarvoor was de afwerking van beide ploegen iets te ondermaats. Mmaee kreeg een grote kans op de 2-1, maar zijn vizier stond helemaal niet goed afgesteld. De avond van Standard werd wat pijnlijker toen sterkhouder Adrien Trebel zijn enkel pijnlijk omsloeg, hij moest al kermend van het veld gedragen worden. In de laatste minuut van de extra tijd leek Boschilia alsnog op weg naar de winning goal, hij omspeelde doelman Sifakis en knalde naar doel, Verstraete tackelde de bal in allerlaatste instantie nog uit doel. Door het gelijkspel blijft Standard aan de leiding in Play-off 2A met 4 punten, Kortrijk is tweede met 2 op 6.

Opmerkelijk:

Kortrijk had vanavond maar liefst drie kapiteins op het veld staan: De Mets begon aan de match met de kapiteinsband maar blesseerde zich al na negen minuten. Stijn De Smet verving hem en nam de honneurs waar als nieuwe kapitein, tot hij in minuut 64 gewisseld werd. Maxime Chanot droeg de band uiteindelijk tot het laatste fluitsignaal.

Belangrijkste fases:

7’ - ROOD - Ai ai ai, Standard... Na een slechte vrije trap kan Kortrijk counteren. Samy Mmaee wordt gepasseerd door Papazoglou maar haalt de Griekse spits toch neer met een stevige tackle. Scheidsrechter Boucaut twijfelt niet en trekt meteen rood. Streng, vindt ook een uitzinnige Yannick Ferrera.

12’ - GOAL - Tomasevic kan laag voorzetten van op links. Via Maniatis caprioleert het leer tot bij Papazoglou die maar binnen te duwen heeft. 0-1 voor Kortrijk!

31’ - PENALTY - Mmaee kan zich nog eens doorzetten en wordt ten val gebracht door Gigot. Strafschop voor Standard! Giannis Maniatis blijft ijzig kalm, stuurt Sifakis de verkeerde kant uit en brengt Standard van op de stip op gelijke hoogte.

52’ - Ryan Mmaee wordt door Trebel op weg gezet naar de 2-1 maar de jonge spits kruist zijn schot te veel. Grootste kans uit de tweede helft tot nu toe.

75’ - Kortrijk herleeft plots. Mercier krijgt tijd en ruimte om aan de rand van de zestien aan te leggen, maar hij mikt te hoog.

Meer voetbalnieuws