© VDB

Antwerpen - Menen 0-3

Zwak Antwerpen krijgt deksel op de neus

Antwerpen staat opnieuw met de voetjes op de grond. Drie dagen na de schitterende 0-3 overwinning bij Menen kreeg de thuisploeg, duidelijk niet in haar dagje en mogelijk verlamd door stress eenzelfde pandoering om de oren van een duidelijk op revanche azende Menen. Door deze nederlaag is de derde plaats opnieuw wat verder weg voor Antwerpen en ligt de weg voor een finale Roeselare - Maaseik helemaal open.

Marcel Bernaerts

In een mager bezette Arenahal stapelden beide teams aanvankelijk de fouten op en was het vertoonde spel niet direct het meest hoogstaande. Klein hield de thuisploeg tot 7-8 in de wedstrijd, maar aanvallend brachten de andere thuisaanvallers er in die beginfase weinig van terecht. Wanneer dan ook de plaatselijke receptie het regelmatig liet afweten sloeg Menen via een vlot scorende Heyrman direct een kloof naar 9-15. Coach Dardenne bracht dan eerst Höhne in en als Wachnik en Klein aanvallend de nodige punten scoorden werd de kloof herleid naar 12-15. Meteen de laatste stuiptrekking van een matig Antwerpen waar Chaney, Siemiatkowski en Depovere tevergeefs de meubelen moesten trachten te redden. De gemiste service van Höhne bij de setbal was tekenend voor het niveau dat Antwerpen die eerste set haalde.

Antwerpen, zonder Prével maar met Höhne, profiteerde van enkele bezoekende fouten om direct 3-1 uit te lopen in de tweede set, maar wanneer de thuisaanvallers aanvallend in de fout gingen nam Menen bij 4-5 over. Klein, op dat moment de enige speler van Antwerpen die niveau haalde, zette met een aanval en blok de thuisploeg op weg naar een 10-7 kloof. Kvalen dichtte de kloof bij 13-13, maar de bezoekers maakten dan enkele aanvallende fouten waardoor de thuisploeg opnieuw drie punten voor kwam: 16-13. Maar Antwerpen, duidelijk verlamd door de stress kon deze kloof niet vasthouden en zag Menen bij 20-21 voor het eerst voorkomen. De thuisaanvallers sloegen zich dan te pletter op het bezoekende blok en Menen kreeg bij 20-24 een eerste setbal. Kvalen maakte de tweede koelbloedig af.

Depovere kwam dan Sippola vervangen in de derde set, maar een verdedigend zwak Antwerpen zag Menen - waar opposite Kvalen niet te stoppen was - al direct - deels door eigen aanvallende fouten 4-7 en 6-9 uitlopen. Maar met Depovere en Prével aan de opslag en enkele aanvallen van Cox kwam de thuisploeg bij 10-10 aansluiten. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht tot 17-17 waarna Antwerpen via Cox bij 19-17 op weg leek naar de 2-1, maar opnieuw verkrampte de thuisploeg en nam Menen bij 21-22 over. Uitblinker Kvalen dompelde bij de eerste matchbal de Arenahal in rouw.

Setstanden:17-25, 21-25, 22-25.

Antwerpen: Sippola, Prével, Cox, Wachnik, Przybyla, Klei. Libero: Deroey. Kwamen in:Höhne, Depovere, Siemiatkowski, Chaney.

Menen: Valkiers, Sinnesael, Kvalen, Heyrman,Ver Eecke, Jensen. Libero:Lemay. Kwamen in:Vandeweyer, Smit.