© GvA

© GvA

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

KAART. Kijk hier welke dieren in uw gemeente sneuvelden in het verkeer

Maart en april zijn dé piekmaanden bij uitstek wat doodgereden dieren betreft. Met het project Dieren onder de wielen 2.0 willen de Vlaamse overheid en Natuurpunt de knelpunten inventariseren. Wij gingen na hoe het in onze provincie is gesteld. Kalmthout, Antwerpen, Schoten, Geel en Edegem zijn de dodelijkste gemeenten voor dieren. In Lier sneuvelt het meeste groot wild.

kma, dgs

De cijfers van Dieren onder de Wielen van het voorbije jaar (4 april 2015-4 april 2016) zijn niet exact, want als er een ijverige trajectteller in een bepaalde gemeente woont, zal het aantal verkeersslachtoffers daar automatisch hoger liggen. Zeker als hij of zij ook de trekplaatsen van amfibieën erbij neemt. Maar ze vormen wel een betrouwbare indicatie en tonen aan dat de E34 tussen Zoersel en Oelegem een zeer dodelijk traject is voor groot wild en roofvogels.

Wij lijsten voor u de getelde aantallen op van alle gemeenten het voorbije jaar en de meest opvallende soorten. Zo is het verbazend dat in steden als Mortsel en Lier blijkbaar nog veel vossen leven. Nog opvallend: in (Oelegem) Ranst werden het voorbije jaar vier dassen doodgereden, vooral in de buurt van de Hallebaan en de E34.

Bekijk hier hoeveel dieren er het voorbije jaar in uw gemeente werden doodgereden (Bron: Dieren onder de Wielen):

Vastgoed

Jobs in de regio