Samenstelling Belgisch meisjesteam voor olympisch testevent turnen bekend

Axelle Klinckaert. Foto: Photo News

Samenstelling Belgisch meisjesteam voor olympisch testevent turnen bekend

Print

Turnsters Axelle Klinckaert, Laura Waem, Gaelle Mys, Rune Hermans, Julie Croket en Senna Deriks maken deel uit van het Belgische meisjesteam, dat op 17 april aantreedt op het olympisch testevent in het Braziliaanse Rio de Janeiro. Cindy Vandenhole werd als reserve aangeduid. Dat maakte de Koninklijke Belgische Turnbond donderdag bekend. Nina Derwael, die eind maart een blessure aan de hand opliep, is er niet bij.

In oktober plaatsten de Belgische meisjes zich met een 11e plaats op het WK in Glasgow voor het testevent met acht landen. Daar worden de laatste vier teamtickets voor de Spelen uitgedeeld. Naast België zijn ook Brazilië, Frankrijk, Duitsland, Roemenië, Australië, Zuid-Korea en Zwitserland vertegenwoordigd in Rio.

Ook de Belgische mannen nemen deel aan het testevent. Jimmy Verbaeys, Maxime Gentges, Daan Kenis, Bram Louwije, Dennis Goossens en Siemon Volkaert komen op 16 april in actie.

Team BELGYM vertrekt vrijdag naar het Braziliaanse Santos. Daar volgt een laatste voorbereidende stage voor het testevent.

Meer sportnieuws