© BELGA

Ook ING verlaagt rente tot wettelijke minimum

Na BNP Paribas Fortis en Belfius verlaagt ook ING de rente op verschillende van haar spaarboekjes naar het wettelijke minimum van 0,11 procent. Dat meldt de bank donderdag in een persbericht.

De basisrente op de spaarboekjes ING Lion Deposit, ING Lion Premium Boekje, ING Oranje Boekje en ING Groen Boekje wordt vanaf 15 april van 0,05 procent naar 0,01 procent teruggebracht. De getrouwheidspremie blijft op 0,10 procent staan. ING Tempo Sparen brengt nog een basisrente van 0,40 procent en een getrouwheidspremie van 1,20 procent op, maar met die formule kan enkel via een doorlopende opdracht van maximaal 500 euro per maand gespaard worden.

“Negatieve intrestvoeten zijn op de geldmarkten al een jaar een economische realiteit”, legt de bank haar beslissing uit. “In een context van lage Europese groei en lage inflatie, gaf de Europese Centrale Bank (ECB) aan om ook in de toekomst mogelijks bijkomende maatregelen te zullen nemen met de bedoeling om de rentevoeten verder te doen dalen. De ING-economen verwachten dan ook dat de kortetermijnrentevoeten minstens tot eind 2017 negatief zullen blijven.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio