© VDB

Menen - VC Antwerpen 0-3

VC Antwerpen wint verrassend vlot van Menen in play-offs

Met fris en gevarieerd volleybal heeft Topvolley Antwerpen verrassend vlot de maat genomen van Menen. Meteen wippen de Antwerpenaars over Menen en Asse-Lennik naar de derde plaats in het klassement.

Dirk Van Bruysel

In de eerste set deden beide ploegen nog herhaaldelijk haasje-over. Tot wanneer coach Dardenne bij 21-22 Sander Depovere inbracht en deze Antwerpen met een ace voor het eerst een tweepuntenvoorsprong bezorgde. Menen vocht nog terug maar ging uiteindelijk twee keer op rij in de fout. Een aangeslagen Menen werd in de tweede set al meteen op achtervolgen gezet (13-20). In de derde herneming maakte een sterk verdedigend en blokkerend Antwerpen brandhout van de West-Vlamingen (1-11).

“We speelden onze tot nu toe beste uitwedstrijd van het seizoen” glunderde Sam Cornelis na afloop. “Hoewel we het enkele weken zonder competitievolleybal moesten stellen zat iedereen meteen in de wedstrijd. De tactische opdrachten werden omzeggens perfect uitgevoerd en individuele fouten werden achterwege gelaten. Dat was het verschil met Menen waar men, naargelang de wedstrijd vorderde, steeds vaker in de fout ging.”

“Waar dit gaat eindigen? Kijk, onze spelersgroep wil steeds meer. Voor de competitie had het bestuur een plaatsje in de play-offs en een bekerfinale vooropgesteld. Aan beide doelen werd voldaan. Nu we naar de derde plaats zijn geklommen worden de spelers echter steeds ambitieuzer. Wanneer Menen komend weekend nog eens kan geklopt worden, en Asse-Lennik opnieuw aan het kortste eind trekt tegen Maaseik, dan denk ik dat we resoluut op de derde plaats mogen mikken. Maar opgelet, grijpen we daar uiteindelijk naast dan nog is ons seizoen geslaagd. Alles wat er nu bijkomt is immers bonus.”

Setstanden: 23-25, 21-25, 12-25.